Current page:  Public pages:: FAQ - clasificari forumuri

FAQ - clasificari forumuri

Întrebare: Am participat la doua conferinte IASTED (IASTED International Conference on Artificial Intelligence and Applications, respectiv IASTED International Conference on Neural Networks and Computational Intelligence). Acestea nu apar in lista dvs de conferinte. Credeti ca se clasifica intr-una din categoriile A-C?

Raspuns: Asa cum se precizeaza si în comunicatul Comisiei CNATDCU de Informatica (de la http://informatica-universitaria.ro/getpfile/16/Precizari.pdf) deocamdata (pâna ce se vor gasi surse sigure de informatii care sa certifice valoarea conferintelor din domeniul Informatica), clasificarea conferintelor va fi cea din listele ARC/ERA din 2010. Unei conferinte care nu se regaseste în clasele A, B sau C, dar este indexat? ISI (ISI Proceedings), SCOPUS, IEEE, ACM, SPRINGER, DBLP, CiteSeer, Zentralblatt, MathSciNet etc., îi va fi atribuita clasa D.

Întrebare: Cum se va proceda cu conferinte care se afla in domenii conexe domeniului Informatica, ca de ex. 'Mathematical Methods in the Applied Sciences'.

Raspuns: În prezent Comisia de Informatica cauta metode de a corela domenii conexe ale Informaticii (din Matematica, Biologie, Medicina, Lingvistica etc.) cu Informatica, pe baza unor coeficienti de "apropriere"/"similaritate"/"corelare", care si ia în considerare numarul de citari ale lucrarilor din acele domenii în forumuri ale domeniului Informatic?. Publicatiile aparute în aceste forumuri ar trebui apoi sa fie ponderate cu acesti coeficienti. De exemplu, o publicatie într-un jurnal clasificat A care are coeficientul de corelare 0,7 cu Informatica, va primi scorul 8*0,7. Din p?cate, momentan nu dispunem de o metoda sigura care sa calculeze aceste corelatii.

Întrebare: Presupunand ca sunt autor la un articol intr-o revista X care nu face parte din lista CNATDCU, insa ea este citata intr-un articol intr-o revista Y care face parte din aceasta lista, pot cuantifica in vreun fel aceasta citare?

Raspuns: DA. În plus, coeficientul de corelare al jurnalului ar trebui sa creasca prin aceasta citare.

Întrebare: La ce se refera "editura" conform clasamentului SENSE: editura revistei, a conferintei sau e vorba doar de carti, iar revistele si conferintele sunt punctate numai conform listei CNATDCU?

Raspuns: "Editura" conform clasamentului SENSE, care apare mentionata în criteriile minimale, se refera numai la carti si capitole de carti.

Întrebare: Ce se întâmpla cu jurnale care apartin domeniului Informatica dar nu se regasesc în lista CNATDCU?

Raspuns: Asa cum apare precizat în comunicatul Comisiei CNATDCU de Informatica (de la http://informatica-universitaria.ro/getpfile/16/Precizari.pdf), clasificarea jurnalelor s-a facut pe baza indicatorilor AIS (ISI) si SJR2 (Scopus), între care s-a constatat o buna corelare. Ca urmare, un jurnal poate fi clasificat pe baza doar a unuia dintre cei doi indicatori. Cadrele didactice si cercetatorii care constata lipsa unor jurnale din domeniul Informatica sunt încurajati sa comunice Comisiei (prin intermediul acestui forum) date despre ele precum si sursele acestor date si, pe baza lor, lista va putea fi actualizata.

News & events

11 apr 2014, 04:04 p.m. - New page added

Standarde minimale pentru teze de doctorat (informatica)

(read more ...)

02 feb 2013, 03:02 p.m. - Clasificarea jurnalelor si conferintelor

S-au afisat clasificarile (provizorii) ale jurnalelor si conferintelor din domeniul Informatica.

(read more ...)

08 jan 2013, 04:01 p.m. - Standarde minimale propuse de Comisia CNADTCU de Informatica in decembrie 2012

Ordinul Nr.6560 din 20.12.2012
privind aprobarea standardelor minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor ...

(read more ...)